Van plan
naar
uitvoering

Van plan naar uitvoering
Wat komt erbij kijken?
Iedere website is een project dat ik beschouw als uniek. Toch zijn er een aantal onderdelen van het project die altijd hetzelfde zijn. Op deze pagina leg ik je uit wat er nodig is om te komen tot het maximale resultaat: een nieuwe website of een bestaande website die is aangepast aan de wensen die je hebt.

Een oriƫnterend gesprek

Het plan voor een website begint met een oriƫnterend gesprek. Tijdens dit gesprek bepaal ik wat belangrijk is. Jij geeft aan wat je wensen zijn en misschien wat je vooral niet wilt. In het verleden kan het voorgekomen zijn dat er niet goed geluisterd is naar je wensen. Ik vraag door en zorg ervoor dat er voldoende duidelijkheid bestaat om verder te gaan.

Een belangrijk onderdeel waar je over na moet denken is hoe de website eruit moet zien. Vergeet niet dat je ook zal moeten nadenken over de inhoud en opties van de website.

Voorlopig ontwerp

Na dit gesprek ga ik voor je aan de slag. Ik maak een voorlopig ontwerp. Het voordeel is dat je meteen kunt zien hoe ik je wensen heb vertaald naar een website. Dan is het de bedoeling dat je de website doorloopt en kijkt wat je gewijzigd wilt zien.

Na het voorlopig ontwerp en je feedback hierop ga ik verder met het definitieve ontwerp. Na oplevering hiervan kom je er misschien achter dat er nog iets aangepast moet worden of dat er een functionaliteit toegevoegd moet worden. Geen probleem. Pas wanneer jij van mening bent dat het goed is, dan zorg ik ervoor dat de website voor iedere bezoeker beschikbaar is.

Waarmee moet je rekening houden?

Het kan voorkomen dat gewenste opties of functionaliteit ertoe kunnen leiden dat we uit moeten wijken naar betaalde opties of functies. Het voordeel is dat WordPress een gratis Content Management Systeem is waarvoor veel invoegtoepassingen (plugins) en sjablonen (themes) beschikbaar zijn. Vooraf informeer ik je duidelijk over eventuele extra kosten voor opties en functionaliteit.

Wat je vooraf zelf al kunt regelen is het afsluiten van een abonnement voor hosting. Hosting is de schijf- en database ruimte die benodigd is voor het kunnen installeren van WordPress. Hierin kan ik je ook adviseren.

Het is verleidelijk om te kiezen voor een zo goedkoop mogelijke aanbieder. Of dit altijd de meest verstandige keuze is, dat val te betwijfelen.

Beschik je al over een domein en een hostingpakket of server, dan kan ik samen met je bekijken of dit de meest logische keuze is geweest. Eventueel kunnen we ervoor kiezen om over te stappen. Dit doen we zonder dat je bestaande website offline zal gaan.

Ook zal je na moeten denken over de periode nadat mijn werkzaamheden afgerond zijn. Wil je liever dat ik de website voor je blijf onderhouden? Zo ja, wil je dat dan alleen op technisch gebied laten doen of wil je dit volledig uitbesteden? Kies je voor de laatste optie, dan zorg ik ervoor dat de website altijd voorzien is van de inhoud die jij wilt laten zien. Schrijf je een blog, dan zorg ik ervoor dat deze blog ook daadwerkelijk op je website verschijnt.

Je wilt beginnen met een webshop!
Geweldig! Je wilt beginnen met een webshop! Nee, je bent niet de enige die dat wilt gaan doen. Wat het wel uniek maakt: het is jouw project.

Waarmee moet je rekening houden wanneer je begint met een webshop? Speciaal voor de startende e-commerce ondernemers heb ik een pagina beschikbaar gesteld met nuttige informatie en zaken waarmee je rekening moet houden.
Bekijk de checklist

Neem contact op