Aan de slag
met je webshop

Aan de slag met je webshop
Meer en meer online
Wie had kunnen bedenken in 2019, dat ons economische landschap een jaar later drastisch zou wijzigen als gevolg van een pandemie? Ik in ieder geval niet! Omdat veel ondernemers worstelen met de vraag hoe je de bedrijfsactiviteiten of een deel van de bedrijfsactiviteiten overbrengt van offline naar online. De vragen die hierdoor ontstaan hebben overigens niet alleen betrekking op een wereld waarin we geconfronteerd worden met beperkingen door COVID-19.

Er zal een tijd komen wanneer we deze pandemie achter ons gelaten hebben. Ook dan is het online verkopen belangrijk.

Omdat je er nu misschien niet over beschikt of misschien te snel van start bent gegaan, is het goed om na te denken over de webshop die je aanbiedt.

Een webshop vergt tijd en geduld. Naarmate de tijd vordert, merk je misschien dat de huidige webshop beperkingen oplevert. Dan schakel je mij in, zodat ik je kan ontzorgen.
Ben je nog niet begonnen?
Geen probleem!
Wanneer je nog niet bent begonnen, dan is het geen probleem. Omdat het online activiteiten betreft kun je er op ieder moment mee beginnen. Wat je misschien beperkt is dat je niet weet waar je moet beginnen. In een oriënterend gesprek kunnen we bekijken wat er allemaal voor nodig is om online aan de slag te gaan.

Dit oriënterend gesprek kan leiden tot het begin van een nieuw hoofdstuk als ondernemer.

Daarnaast heb je zeker wat aan de checklist voor startende e-commerce ondernemers.
Bekijk de checklist

Waarmee beginnen we?

Let op: De informatie hieronder is alleen van toepassing voor nieuw te ontwikkelen webshops. Voor bestaande webshops is dit afhankelijk van het platform dat momenteel gebruikt wordt.

Voor een nieuw te ontwikkelen webshop zal ik gebruik maken van het content management systeem (CMS) WordPress met als toevoeging WooCommerce.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een aanvulling voor WordPress waarmee je in staat bent een webshop te beheren. De inventaris kan gevuld worden met behulp van automatische opties of handmatig.

Het voordeel van dit systeem is dat het gaat om een open source systeem. Voor sommige toevoegingen geldt dat hiervoor een investering moet doen. Geen zorgen, daarover informeer ik je tijdig.
Waar beginnen we?
Wanneer je er klaar voor bent, dan beginnen we. Dat begin bestaat uit een oriënterend gesprek. We bekijken samen de mogelijkheden.

Omdat je samenwerkt met iemand die ook fotograaf, tekstschrijver en digitaal ontwerper is, kun je erop vertrouwen dat deze diensten ook voor dit project van toepassing zijn.
Ben je er klaar voor?

Neem contact op