Webhosting verduidelijkt

Hoe zit het precies?

Misschien heb je de termen wel eens voorbij zien komen. De termen die horen bij webhosting. Denk dan aan termen als shared hosting of Business Hosting. Termen waarmee je nog niet echt duidelijkheid kreeg. Duidelijkheid is belangrijk, want dat zorgt ervoor dat je een goede beslissing kunt maken. Zelfs wanneer je website echt niet zo groot of uitgebreid moet zijn.

Niet iedereen is er thuis in, de termen die gebruikt worden door aanbieders van diensten die te maken hebben met website hosting. Eigenlijk het verhuren van schijfruimte en belangrijke andere onderdelen. Denk dan aan databases en e-mailfunctionaliteit. Ook certificaten voor een veilige website horen hierbij.

Zoek je via Google naar webhosting, dan zou je er zomaar een dag mee bezig kunnen zijn. Aan het einde van de dag leer je dat bepaalde diensten een prijskaartje hebben en dat ondersteuning niet door iedereen als even vanzelfsprekend wordt gezien.

Basic en Business?

Basic Hosting

Geschikt voor websites die minder verkeer aantrekken en gebruik maken van minder uitgebreide functies.

Business Hosting

Geschikt voor meer complexe websites, inclusief webshops, die meer verkeer aantrekken en gebruik maken van uitgebreidere functies.

De keuze tussen…

BASIC

&

BUSINESS

Laten we eens beginnen met het verschil tussen shared en Business Hosting. Engelse termen. Zouden we die vertalen naar het Nederlands, dan wordt al snel duidelijk waar het precies om gaat.

De keuze tussen Basic & Business

Verschil Basic en Business

Basic Hosting
  • Geschikt voor kleinere websites
  • Lage maandelijkse kosten
  • Beperkte resources
Business Hosting
  • Geschikt voor meerdere websites
  • Uitgebreidere resources
  • E-commerce ready