Webhosting
verduidelijkt

Webhosting verduidelijkt

Hoe zit het nu precies? Op deze pagina lees je meer over dedicated en shared hosting. 

Na het lezen van deze informatie kun je een keuze maken voor een van de diensten van De Goede Huisvader Webhosting. 

Dedicated hosting al vanaf € 18,15 per maand

Gedeelde hosting al vanaf € 6,04 per maand

Prijzen altijd inclusief BTW

Hoe zit het precies?

Misschien heb je de termen wel eens voorbij zien komen. De termen die horen bij webhosting. Denk dan aan termen als shared hosting of dedicated hosting. Termen waarmee je nog niet echt duidelijkheid kreeg. Duidelijkheid is belangrijk, want dat zorgt ervoor dat je een goede beslissing kunt maken. Zelfs wanneer je website echt niet zo groot of uitgebreid moet zijn.

Niet iedereen is er thuis in, de termen die gebruikt worden door aanbieders van diensten die te maken hebben met website hosting. Eigenlijk het verhuren van schijfruimte en belangrijke andere onderdelen. Denk dan aan databases en e-mailfunctionaliteit. Ook certificaten voor een veilige website horen hierbij.

Zoek je via Google naar webhosting, dan zou je er zomaar een dag mee bezig kunnen zijn. Aan het einde van de dag leer je dat bepaalde diensten een prijskaartje hebben en dat ondersteuning niet door iedereen als even vanzelfsprekend wordt gezien.

Shared en dedicated hosting

Laten we eens beginnen met het verschil tussen shared en dedicated hosting. Engelse termen. Zouden we die vertalen naar het Nederlands, dan wordt al snel duidelijk waar het precies om gaat.

Eigenlijk is het simpel: de meeste aanbieders geven je de mogelijkheid aan te sluiten in de rij met andere gebruikers. Ze bieden een pakket aan – soms tegen hele mooie prijzen – die ervoor zorgen dat je op een van de servers terechtkomt die zij in hun bezit hebben. Afhankelijk van hoe ‘druk’ het is op die website, kan dit jouw website vertragen. Het voordeel is wel dat je een lager maandbedrag zal betalen. Daar staat vaak tegenover dat de service of ondersteuning beperkt of beperkter is.

Het nadeel van deze gedeelde hosting is dat je zelf het beheer moet uitvoeren. Niet alleen in het beheerdersgedeelte van de website zelf. Je zal ook aan de slag moeten gaan in een zogeheten Control Panel. Bekende voorbeelden hiervan zijn CPanel, Plesk en DirectAdmin.

Kies je voor een stapje hoger of meer uitgebreid, dan is dit een eigen server. Deze server is alleen geschikt voor jou en niemand anders. Het nadeel is dat je ofwel heel veel geld moet betalen voor het beheer van dit soort servers of je moet ermee genoegen nemen dat je alles zelf gaat doen.

Wil je alles wel zelf doen?

De vraag is of je alles wel zelf wilt doen? Bovendien, wil je niet liever dat het bedrijf waarbij je de diensten afneemt gewoon bereikbaar is en met je meedenkt?

Jij bent goed in wat je doet als ondernemer of als medewerker van een bedrijf of organisatie. Dat je ook nog een website bij moet houden, zowel inhoudelijk als technisch, dat is misschien te veel van het goede. De Goede Huisvader Webhosting ontzorgt. Kortom, de zorg wordt uit handen genomen en je hoeft hiervoor echt niet de hoofdprijs te betalen.

Wat kies je?

Wanneer je het bovenstaande door hebt gelezen, heb je misschien nog niet de duidelijkheid gekregen die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen. Wat kies je? 

Eigenlijk is het best simpel. De keuze die je maakt is afhankelijk van de volgende zaken: 

Controleer of de domeinnaam nog vrij is

Neem contact op