Aan de slag

Dus je wilt aan de slag gaan met een eigen webshop! Van harte gefeliciteerd, je hebt de eerste stap gezet! Ook al is die stap er een die je misschien in gedachte gezet of gemaakt hebt. Het is een belangrijke stap. Op deze pagina lees je meer over de zaken waarmee je rekening moet houden tijdens het starten van een webshop.

Idee

Wat heb je nodig?

Natuurlijk kun je via verschillende aanbieders gebruik maken van diensten voor het (snel) inrichten van een webshop. De vraag is of je dit wel wilt doen. Zou je niet meer zelf kunnen doen?

Daarom moet je bepalen welk platform je gaat gebruiken voor je webshop en welke dingen je zelf gaat doen.

Gebruik het onderstaande formulier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Het klopt: website. Er is nog geen webshop, maar er is al wel een domein actief. Informeer je bezoekers en/of mogelijke klanten dat er iets aan gaat komen. Dat doe je via een tijdelijke pagina via het nieuw geregistreerde domein. Dan kom je uit op het punt van een hostingpakket.

Omdat je samen met de aanschaf van een domeinnaam via De Goede Huisvader Services altijd een hostingpakket afsluit, heb je daar vast al over nagedacht. Toch?

Of niet?

Server

Gedeelde hosting of shared hosting houdt in dat je samen met anderen een server deelt. Dit scheelt aanzienlijk in kosten. Wanneer een website weinig ‘vraagt’ is dit geen probleem. Het wordt een ander verhaal wanneer je besluit een webshop aan te bieden. Over het algemeen geldt: dan geen gedeelde webhosting.

In een ideale wereld kies je ervoor een eigen (dedicated) server in te (laten) richten. De realiteit is net iets anders. De aanbieders van dergelijke servers rekenen maandelijks kosten. Niet alleen voor de server zelf. Ook voor de software die nodig is om de server te kunnen beheren. Tel daarbij nog eens het gegeven op dat de meeste aanbieders op de websites hun prijzen exclusief BTW vermelden en je komt onderaan de streep toch duurder uit.

Wanneer je het slim aanpakt, dan kun je misschien lange tijd vooruit met een gedeeld webhostingpakket. Dan besluit je op een later tijdstip – dus wanneer de webshop voldoende rendabel is – om de overstap te maken naar een eigen server. Ook hiermee kan De Goede Huisvader Web Services je verder helpen.

Vergeet je social media niet? Dan niet je persoonlijke pagina op Facebook en Instagram. Nee, je maakt speciale bedrijfspagina’s of speciale bedrijfaccounts aan op social media. Vergeet hierbij de kracht van Twitter niet!

Vergeet je niet aan te melden voor Google Mijn Bedrijf, om zo de vindbaarheid van je webshop/bedrijf te vergroten.

Vergeet niet: actief zijn op social media kost tijd.

Betalen in je webshop

Hoe betaal je?

Hoe?

Heb je er al over nagedacht hoe je klanten laat betalen? Het is wel iets waarmee je rekening moet houden. Waar je dan meteen rekening mee moet houden is dat zoiets je zelf geld zal gaan kosten. Wil je per transactie gaan betalen of wil je maandelijks een bedrag gaan betalen? Het gebruik maken van een platform waarmee betalingen kunnen plaatsvinden vergt en investering.

Hoe je laat betalen is meteen ook een antwoord geven op de vraag welke betaalmethoden je aan gaat bieden. Je hoeft misschien niet alle betaalmethoden aan te bieden.

Transactiekosten

Stel je eens voor dat er een tijd was waar je transactiekosten moest betalen wanneer je in een winkel wilde pinnen. Denk dan niet aan een online winkel. Nee, denk dan bijvoorbeeld aan een kledingwinkel in een winkelstraat. Hiermee zorgde de eigenaar van de winkel voor een compensatie voor de transactiekosten die gemoeid waren met het pinnen. Inmiddels is dit bijna nergens meer het geval.

In de onlinewereld zijn transactiekosten helaas nog niet helemaal verdwenen. De introductie van de Payment Service Directive (PSD2) in 2019 zou voor een verandering moeten zorgen. Er werd het nodige gewijzigd in de manier waarop transactiekosten in rekening gebracht mochten worden. Dit maakte het niet meer mogelijk om transactiekosten in rekening te brengen voor betalingen via bijvoorbeeld iDeal. Voor transacties via een creditcard was dit niet het geval. Wel is het zo dat de kosten nog wel in rekening gebracht mogen worden voor betalingen via acceptgiro (SEPA incasso) en PayPal. Bovendien, deze regels gelden alleen voor het betalingsverkeer voor consumenten. Voor het bedrijfsleven gelden deze regels niet. Veel bedrijven beroepen zich erop dat ze de transactiekosten blijven aanbieden omdat ze hun diensten of producten aanbieden voor zowel bedrijven als particulieren. Dat geldt overigens ook voor de vermelding van prijzen exclusief BTW.

Percentage

Prijzen

Wat kost het om iets te maken, samen te stellen of op een andere manier gereed te maken voor verkoop? Daarbij komt de vraag wat de kosten voor het vervoer zijn. Ook is het belangrijk na te denken wat je nu precies per bestelling wilt verdienen.

Stel je voor: een product heeft een inkoopprijs van één euro, dan is dit niet de prijs voor de klant. Je houdt er rekening mee dat het maken of bereiden ervan tijd kost. Ook kost het tijd om het product te vervoeren (mits je niet kiest voor een externe vervoerder). Kies je voor een externe vervoerder, dan moet je rekening houden dat je ook deze kosten zal moeten doorberekenen.

Die euro die je hebt moeten betalen om het product ‘in huis’ te krijgen is de basis voor je prijs. Dan zal je hierna moeten nadenken over de prijzen die je gaat berekenen aan de klant. Je moet er rekening mee houden dat sommige mensen nooit tevreden zijn als het om prijzen gaat. Kun je het waarmaken dat je echt het allerbeste product gaat verkopen, dan zijn mensen bereid de prijs die jij in rekening brengt daarvoor te betalen. Hierbij komen ook andere zaken om de hoek kijken.

Denk aan hoe uniek je bent. Wat maakt jouw product beter dan dat van anderen? Hoe zit het met de service? Bestel je iets, hoe snel heb je het product dan in huis?

Stof tot nadenken. Dat is wat je in de aanloopfase vooral zal moeten doen. Waar je ook over na moet denken is wie je gaat ondersteunen. Je hebt ondersteuning nodig bij het maken van een website en webshop, maar ook het operationeel beheer ervan. Ga je dit allemaal zelf doen? Geen probleem. Is dit wel een probleem, dan help ik je er graag bij!

De investering die je bij mij doet, bespreek ik graag met je!

Percentage

BTW

Wanneer het gaat om de BTW, moet je vaststellen onder welk tarief je producten vallen. Dat kan 9% of 21% zijn. Verzendkosten zijn een apart verhaal, want die vallen onder 21% BTW. Meer over verzendkosten lees je later op deze pagina.

Lever je aan bedrijven, dan informeer je de bedrijven over de prijzen exclusief BTW. Lever je aan consumenten, dan stel je de prijzen beschikbaar inclusief BTW.

Op de website van De Goede Huisvader zie je prijzen inclusief BTW. Veel ondernemers die aan consumenten en zakelijke klanten leveren maken de keuze om de prijzen ‘dan maar’ zonder BTW weer te geven. Waarschijnlijk ligt hier opportunisme ten grondslag.

Reken jezelf niet rijk wanneer je de prijzen voor webhosting van de Goede Huisvader Webhosting met anderen vergelijkt. De kans is aanzienlijk dat men uit winstoogpunt gekozen heeft voor het weergeven van de prijzen exclusief BTW.

Op het niet correct weergeven van de prijzen kan een boete staan van rond de € 8.000. Ben jij bereid dit risico te nemen?

Klantenservice

Niet te onderschatten: je klantenservice. Ook al ben je slechts een kleine ondernemer, je moet beschikken over een manier waarop je klanten een service aanbiedt. Dus een klantenservice. Dat is veel meer dan alleen maar een contactformulier op een website.

Het nadeel is dat het voeren van een klantenservice tijd kost. Dit zal je ook mee moeten nemen in de overwegingen.

Recensies

Wist je dat je makkelijk een vermelding kunt maken via Google Mijn Bedrijf. Op deze manier kunnen anderen je makkelijk terugvinden. Het voordeel is dat je kunt werken met recensies. Deze zal je actief moeten onderhouden. Dat is meteen ook een nadeel. Er zal een moment aanbreken dat je te maken krijgt met negatieve recensies.

Google Mijn Bedrijf is niet de enige optie voor het verkrijgen van recensies. Dit is ook mogelijk via Facebook. Of via andere platformen. Ook dan kun je te maken krijgen met negatieve feedback.

Wat verder nog belangrijk is…

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door alle informatie op deze pagina angstig geworden bent om te beginnen aan een of met een webshop. Doe het vooral! Een aantal zaken die nog niet eerder benoemd zijn, maar wel belangrijk zijn hierbij:

Heb je vragen?

Heb je vragen over de informatie op deze pagina? Neem dan gerust contact op!

We beginnen even met het vragen van toestemming voor het opslaan van je gegevens. Zonder deze toestemming is het niet mogelijk dit formulier te gebruiken / te verzenden.

Helaas, het is niet mogelijk om dit formulier te gebruiken. De gegevens mogen niet opgeslagen worden. Je gaf hiervoor geen toestemming. 

Bedankt! Je hebt toestemming gegeven voor de opslag van je gegevens. Je kunt nu verder met het invullen van het formulier.