Checklist webshop

Wil je gaan starten met een webshop, dan zijn er aardig wat dingen waarmee je rekening moet houden. De Goede Huisvader Web Services helpt je door een gratis checklist aan te bieden. Deze checklist helpt je, zodat je weet waarmee je rekening moet houden. Kom je er niet uit, maak dan een vrijblijvende afspraak om te bekijken wat de mogelijkheden zijn die De Goede Huisvader je kan bieden. 

Aan de slag

Dus je wilt aan de slag gaan met een eigen webshop. Net zoals veel andere ondernemers dit gedaan hebben voordat je ermee begon. 

Van harte gefeliciteerd! 

Je hebt de eerste stap gezet en hierna volgen nog vele stappen die je moet zetten. Misschien lijkt het een kleine stap. Het is een stap. 

Op deze pagina lees je meer over de zaken waarmee je rekening moet houden tijdens het starten van een webshop. 

Voordat je begint moet je in gedachten houden dat dit alles een goede voorbereiding vergt. Ook zal je merken dat het soms aankomt op een kwestie van volhouden. Je krijgt te maken met momenten van vreugde en teleurstelling. Het is dan zaak dat je de focus houdt op wat belangrijk is. Dat je niet opgeeft en doorgaat. 

De checklist van De Goede Huisvader is niet het enige wat je van De Goede Huisvader mag verwachten. De webshop zelf of de ruimte voor het hosten van de webshop kan je ook overlaten aan De Goede Huisvader. 

Heb je vragen, neem dan gerust contact op voor meer informatie. 

Welke vragen stel je?

Dat laatste punt is belangrijk: je zal geld moeten investeren om te kunnen beginnen met je webshop. Daarnaast moet je rekening houden dat je webshop gedurende een bepaalde periode misschien niet winstgevend kan zijn. 

Wat heb je nodig?

Om te kunnen groeien heb je bepaalde dingen nodig. Je begint klein, maar wil je altijd klein blijven? Toch moet je niet meteen groot ‘denken.’

Het probleem is dat je misschien niet weet wat je nodig hebt. Is het daarom niet een goed idee om een gesprek te plannen om te bepalen wat je behoeften precies zijn? 

Op deze manier weet je precies waarvoor je het beste kunt kiezen en welke middelen je wel en niet nodig hebt. 

Een gesprek kan online plaatsvinden of het kan gewoon een persoonlijk gesprek zijn, op locatie. 

Samen bepalen we wat je behoeften zijn. Daarna ontvang je een advies op maat. Zodat je weet wat je nodig hebt. Dit advies is afgestemd op de diensten van De Goede Huisvader Web Services. Kortom, wat De Goede Huisvader Web Services aan kan bieden. 

Kies je toch liever voor een andere aanbieder? Geen probleem. Je moet er dan alleen rekening mee houden dat je dan zelf meer moet doen als het bijvoorbeeld gaat om het technisch beheer van je website. De vraag is dan of je bereid bent om dit zelf uit te voeren. 

Het advies dat je ontvangt zal altijd bestaan uit een advies dat leesbaar is, zodat je er wat aan hebt. Technische zaken worden goed uitgelegd, zodat het geen onnodige vraagtekens oplevert. 

Domeinnaam

In de meeste gevallen zal de domeinnaam die je gebruikt gelijk zijn aan je bedrijfsnaam. 

Soms kies je meer dan een bedrijfsnaam. 

Welke bedrijfsnaam je ook kiest, doe dit zorgvuldig. 

Eigenlijk is alleen het registreren van een domeinnaam niet voldoende. Je moet natuurlijk ook een hostingpakket kiezen. Ook moet je een e-mailadres aanmaken. Dat kan later. Als eerste kies je dus een domeinnaam. 

Via De Goede Huisvader Web Services is het mogelijk een domeinnaam te registreren in combinatie met een hostingpakket. Het voordeel is dan dat alles voor je geregeld wordt. Dit houdt in dat je geen omkijken hebt naar het technisch beheer van je website. 

Het is goed om te weten dat alleen een domeinregistratie goedkoper is dan de aanschaf van een compleet hostingpakket. 

Een domein registreer je altijd voor minimaal een jaar. Na afloop ben je vrij om naar een andere aanbieder over te stappen. Tenzij je dit zelf regelt via de officiële instanties is het niet zelf mogelijk een domein te registreren. Je doet dit altijd via aanbieder. 

Heb je interesse om gebruik te maken van de diensten van De Goede Huisvader? Kijk dan eens op de pagina over hosting.

Website en hosting

Website

Het klopt: website. Nadat je een domein hebt geregistreerd en een hostingpakket hebt afgesloten is er nog geen webshop. Informeer je bezoekers en/of je mogelijke klanten dat er ‘iets’ aan gaat komen. Dit doe je via een ‘gewone’ website. Noem het een ‘tijdelijke’ website of een ‘gewone’ website. 

Daarmee kom je uit op het punt van hosting. 

Omdat je een domein aangeschaft hebt samen met een hostingpakket, heb je daar vast wel over nagedacht, toch? 

Of niet?

Hosting

Gedeelde hosting (shared hosting) of toch misschien een eigen server? Waar doe je verstandig aan? 

Wil je de webruimte delen met anderen? Weet je wel met hoeveel anderen je de webruimte moet delen?  

Het zijn allemaal zaken waarover je na moet denken. 

Kies je voor gedeelde hosting, dan zal dit de kosten drukken. Je bent dan aangewezen op een server die je deelt met anderen. Geen zorgen, anderen hebben geen toegang tot jouw gegevens en jij niet tot de gegevens van anderen. Wanneer de websites weinig ‘vragen’ van een server, dan maakt dit niet uit. Is dit wel het geval, dan kan dit een probleem vormen. 

Besluit je om een webshop aan te bieden, dan kan je nog steeds kiezen voor gedeelde hosting. Mits je kiest voor een juiste oplossing. Niet iedere aanbieder zal er geschikt voor zijn. Dus de prijsvechters die geweldige kortingen aanbieden zijn misschien niet zo geschikt. 

In een ideale wereld, waarin je voldoende geld te besteden hebt, kies je direct voor een eigen server. De realiteit is anders. De aanbieders van deze servers rekenen soms best hoge kosten. Bovendien moet je de server zelf onderhouden. Ook moet je nog eens een extra bedrag neerleggen voor licentiekosten. Daarnaast moet je rekening houden dat de mooie prijzen die je vermeld ziet staan op de website van de aanbieder vaak prijzen zijn exclusief btw. Daar kom je pas achter tijdens het afrekenen. 

Pak je het slim aan, dan kun je misschien lang profiteren van een hostingpakket dat een gedeeld hostingpakket is. Gewoon als eigenaar van een webshop. Dan kun je op een later tijdstip alsnog besluiten om over te stappen naar een eigen server. Bijvoorbeeld wanneer je webshop voldoende rendabel is. Daarmee helpt De Goede Huisvader Web Services je vanzelfsprekend graag verder. 

Social media

Vergeet je naast je website/webshop social media niet? Dan gaat het niet om je persoonlijke pagina op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. 

Het gaat om je bedrijfspagina’s op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, TikTok, SnapChat… of welk ander social media platform je ook wilt gaan gebruiken. Hoe meer pagina’s, hoe meer tijd je eraan kwijt bent. 

Vergeet je overigens niet aan te melden voor Google Mijn Bedrijf. Dit vergroot de vindbaarheid van je bedrijf! 

Bedenk goed: actief zijn op social media kost tijd. Daarnaast levert het recensies op. Dat kan zowel positief als negatief uitpakken. 

De webshop

De basis is met de domeinnaam en het hostingpakket gelegd. Alleen hoe nu verder? 

Kies je voor WordPress, dan ben je er nog niet. Je hebt nog meer nodig. Dat kan via WooCommerce. Hiermee ben je in staat om met WordPress een webshop aan te bieden. 

De basis aanpassen is iets dat je zelf kunt doen. Een tijdrovend proces, waarbij je na moet denken over heel veel zaken. Denk aan algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaringen, de selectie voor het juiste betaalplatform en hoe de webshop eruit komt te zien. 

Waarom zou je dit niet overlaten aan iemand die dit al vaker heeft gedaan? 

De Goede Huisvader Web Services helpt je graag verder met het ontwikkelen van je webshop. Een webshop gebaseerd op WooCommerce en aangepast aan je wensen. 

Vanaf een bedrag van € 749,- beschik je al over een webshop gebaseerd op WooCommerce. 

Het uiteindelijke bedrag dat je betaalt is afhankelijk van eventuele wensen die je hebt als het gaat om bijvoorbeeld maatwerk of extra’s. 

Betalen

Betaalmethoden

Hoe?

Heb je al nagedacht hoe je de klanten van je webshop laat betalen? Het is iets waarmee je rekening zal moeten houden. De methode van betalen zal je geld gaan kosten. 

Wil je betalen per transactie of een vast bedrag betalen per maand om gebruik te maken van een betaalplatform? 

Welke betaalmethoden je ook beschikbaar stelt, je moet er rekening mee houden dat je dit geld gaat kosten. Wat voor soort platform je ook kiest. 

Er zijn platforms die je laten betalen per transactie of platforms die je een vast bedrag per maand in rekening brengen. 

Je bent niet verplicht om iedere betaalmethode aan te bieden. Maak een selectie van veelgebruikte betaalmethoden. Pas de betaalmethoden aan naar de locatie. Zo kies je voor iDeal wanneer je webshop voornamelijk Nederlandse klanten zal aantrekken. iDeal aanbieden heeft weinig zin, wanneer je verwacht veel buitenlandse klanten te trekken. 

Welke opties?

Betaalmethoden zijn er voldoende. Dat geldt ook voor de diensten die je in staat stellen om deze methoden aan te bieden. De bekendste zijn: 

Daarnaast bieden de verschillende banken opties voor online betalen aan. Je moet er wel rekening mee houden dat deze oplossingen duurder zijn en beperkter zijn.

De betaalmethoden

Zoals eerder vermeld kies je de betaalmethoden uit op basis van de klanten die je bedient. De bekendste betaalmethoden waar je uit kunt kiezen zijn:

Daarnaast bieden de verschillende banken opties voor online betalen aan. Je moet er wel rekening mee houden dat deze oplossingen duurder zijn en beperkter zijn.

Transactiekosten

Stel je eens voor dat er een tijd was waar je transactiekosten moest betalen wanneer je in een winkel wilde pinnen. Denk dan niet aan een online winkel. Nee, denk dan bijvoorbeeld aan een kledingwinkel in een winkelstraat. Hiermee zorgde de eigenaar van de winkel voor een compensatie voor de transactiekosten die gemoeid waren met het pinnen. Inmiddels is dit bijna nergens meer het geval.

In de onlinewereld zijn transactiekosten helaas nog niet helemaal verdwenen. De introductie van de Payment Service Directive (PSD2) in 2019 zou voor een verandering moeten zorgen. Er werd het nodige gewijzigd in de manier waarop transactiekosten in rekening gebracht mochten worden. Dit maakte het niet meer mogelijk om transactiekosten in rekening te brengen voor betalingen via bijvoorbeeld iDeal. Voor transacties via een creditcard was dit niet het geval. Wel is het zo dat de kosten nog wel in rekening gebracht mogen worden voor betalingen via acceptgiro (SEPA incasso) en PayPal. Bovendien, deze regels gelden alleen voor het betalingsverkeer voor consumenten. Voor het bedrijfsleven gelden deze regels niet. Veel bedrijven beroepen zich erop dat ze de transactiekosten blijven aanbieden omdat ze hun diensten of producten aanbieden voor zowel bedrijven als particulieren. Dat geldt overigens ook voor de vermelding van prijzen exclusief btw.

Prijzen

Prijzen
Wat kost het om iets te maken, samen te stellen of op een andere manier gereed te maken voor verkoop? Daarbij komt de vraag wat de kosten voor het vervoer zijn. Ook is het belangrijk na te denken wat je nu precies per bestelling wilt verdienen.

Stel je voor: een product heeft een inkoopprijs van één euro, dan is dit niet de prijs voor de klant. Je houdt er rekening mee dat het maken of bereiden ervan tijd kost. Ook kost het tijd om het product te vervoeren (mits je niet kiest voor een externe vervoerder). Kies je voor een externe vervoerder, dan moet je rekening houden dat je ook deze kosten zal moeten doorberekenen.

Die euro die je hebt moeten betalen om het product ‘in huis’ te krijgen is de basis voor je prijs. Dan zal je hierna moeten nadenken over de prijzen die je gaat berekenen aan de klant. Je moet er rekening mee houden dat sommige mensen nooit tevreden zijn als het om prijzen gaat. Kun je het waarmaken dat je echt het allerbeste product gaat verkopen, dan zijn mensen bereid de prijs die jij in rekening brengt daarvoor te betalen. Hierbij komen ook andere zaken om de hoek kijken.

Denk aan hoe uniek je bent. Wat maakt jouw product beter dan dat van anderen? Hoe zit het met de service? Bestel je iets, hoe snel heb je het product dan in huis?

Stof tot nadenken. Dat is wat je in de aanloopfase vooral zal moeten doen. Waar je ook over na moet denken is wie je gaat ondersteunen. Je hebt ondersteuning nodig bij het maken van een website en webshop, maar ook het operationeel beheer ervan. Ga je dit allemaal zelf doen? Geen probleem. Is dit wel een probleem, dan help ik je er graag bij!

De investering die je bij mij doet, bespreek ik graag met je!

Btw

Btw
Wanneer het gaat om de btw, moet je vaststellen onder welk tarief je producten vallen. Dat kan 9% of 21% zijn. Verzendkosten zijn een apart verhaal, want die vallen onder 21% btw. Meer over verzendkosten lees je later op deze pagina.

Lever je aan bedrijven, dan informeer je de bedrijven over de prijzen exclusief btw. Lever je aan consumenten, dan stel je de prijzen beschikbaar inclusief btw.

Op de website van De Goede Huisvader zie je prijzen inclusief btw. Veel ondernemers die aan consumenten en zakelijke klanten leveren maken de keuze om de prijzen ‘dan maar’ zonder btw weer te geven. Waarschijnlijk ligt hier opportunisme ten grondslag.

Reken jezelf niet rijk wanneer je de prijzen voor webhosting van de Goede Huisvader Webhosting met anderen vergelijkt. De kans is aanzienlijk dat men uit winstoogpunt gekozen heeft voor het weergeven van de prijzen exclusief btw.

Op het niet correct weergeven van de prijzen kan een boete staan van rond de € 8.000. Ben jij bereid dit risico te nemen?

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is voor consumenten een wettelijk recht. Binnen een gestelde termijn, veertien dagen, mag een dienst of product zonder opgaaf van reden geannuleerd of stopgezet worden. Wel mag je als ondernemer verzendkosten voor een retour in rekening brengen.

Biedt je verse producten aan met een houdbaarheid van minder dan veertien dagen, dan is het geen herroepingsrecht niet van toepassing op deze producten. Wel op andere producten met een langere houdbaarheid.

Voor ondernemers die aan andere ondernemers verkopen geldt dat er geen standaard regels zijn voor het herroepingsrecht. Dit moet je dus opnemen in de algemene voorwaarden.

Retourzendingen

Wist je dat er webshops ten onder zijn gegaan aan hun retourbeleid? Dat dit retourbeleid ertoe geleid heeft dat deze kosten zo uit de hand liepen, dat dit de winst zo nadelig beïnvloedde dat men uiteindelijk de beslissing moest nemen om ermee te stoppen? 

Om deze reden is het goed om na te denken hoe je omgaat met retourzendingen. 

Maakt een klant gebruik van het wettelijke recht op herroeping, dan houdt dit niet automatisch in dat de retourzending gratis hoeft te zijn. Je mag hiervoor kosten in rekening brengen of de klant de retourzending zelf te laten regelen. 

Wil de klant gebruik maken van een garantieregeling, dan mag de klant een retourzending versturen en hiervoor zelf de kosten dragen. Dit mag je gewoon opnemen in de algemene voorwaarden. 

Inderdaad, zolang je alles maar opneemt in de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn dus leidend. De klant gaat wanneer men een bestelling plaatst akkoord met deze algemene voorwaarden. 

Natuurlijk zijn er altijd verzachtende omstandigheden, waarbij je rekening houdt met de wensen van de klant. Dan valt er altijd te praten over de kosten van de retourzendingen. Daar kom je vast wel uit met de klant. 

Klantenservice

Niet te onderschatten: de klantenservice.

Ook al ben je slechts een kleine ondernemer, je moet beschikken over een manier waarop je klanten een service aanbiedt. Dus een klantenservice. Dat is veel meer dan alleen maar een contactformulier op een website.

Het nadeel is dat het voeren van een klantenservice tijd kost. Dit zal je ook mee moeten nemen in de overwegingen.

E-mail of chat?

Het klinkt verleidelijk: een klantenservice die alleen maar bestaat uit e-mail of chat. Soms wil iemand graag ook even bellen. Omdat niet iedereen communicatief even sterk is. Daar zal je ook een oplossing voor moeten bieden.

Telefoon

Kies je voor telefonische ondersteuning, bepaal dan wanneer je wel en niet bereikbaar bent. Ben je bereikbaar via een gewoon telefoonnummer of een mobiel nummer?

Feedback van je klanten

Wist je dat je makkelijk een vermelding kunt maken via Google Mijn Bedrijf. Op deze manier kunnen anderen je makkelijk terugvinden. Het voordeel is dat je kunt werken met recensies. Deze zal je actief moeten onderhouden. Dat is meteen ook een nadeel. Er zal een moment aanbreken dat je te maken krijgt met negatieve recensies.

Google Mijn Bedrijf is niet de enige optie voor het verkrijgen van recensies. Dit is ook mogelijk via Facebook. Of via andere platformen. Ook dan kun je te maken krijgen met negatieve feedback.
Het is fijn om te lezen dat je klanten je adoreren voor de producten den diensten die je aanbiedt. Het is een ander verhaal om te lezen dat de klanten misschien niet tevreden zijn. Dat kan ook voorkomen.
De belangrijkste ‘regel’ die je altijd moet onthouden: ruzies of vetes ‘echt’ je niet uit via social media. Bovendien: een slechte recensie kun je niet zomaar verwijderen. Daar reageer je gepast op. Zo kan iedereen zien dat je klanten serieus neemt.

Keurmerk

Nu is deze website niet het beste voorbeeld als het om het voeren van een keurmerk gaat. Deze ontbreekt vooralsnog. Daarvoor is een goede reden. Het heeft vooral te maken met de kosten die voldaan moeten worden om een keurmerk te voeren. Zodra het mogelijk is, dan zal ook op deze website een keurmerk te zien zijn.

Een keurmerk straalt – vooral voor diensten en producten die aangeboden worden aan consumenten – een bepaald vertrouwen uit.

Ontbreekt een keurmerk, dan houdt dit niet automatisch in dat de aanbieder onbetrouwbaar is. Vertrouwen straal je naast een keurmerk ook op andere manieren uit:

Bedrijfsgegevens

Toon je bedrijfsgegevens (het BTW-nummer vermelden is een wettelijke verplichting voor alle communicatie-uitingen).

Herroepingsrecht

Informeer je klanten over het herroepingsrecht (soms is dit niet van toepassing).

Direct zichtbaar

Zorg ervoor dat belangrijke documenten of pagina’s direct vanaf de hoofdpagina zichtbaar zijn (via links).

Cookies

Stel je bezoekers in staat om cookies die niet essentieel zijn te kunnen weigeren of afwijzen.

Vervoer en verzendkosten

Onderschat nooit de kosten voor het vervoer naar je klanten toe. Zelfs wanneer je dit vervoer zelf zal gaan uitvoeren. Ook dan krijg je te maken met kosten.

Je zal als eerste de keuze moeten maken hoe het vervoer gestalte zal gaan krijgen. Daarbij denk je aan hoe je gaat vervoeren/verzenden en de kosten die je in rekening brengt. Ook denk je na over je afzetgebied. Het is verleidelijk om de hele wereld te beschouwen als je speelveld.
Ineens bedenk je dat je misschien best tijd bent om de te verzonden producten zelf te bezorgen. Speciaal hiervoor schaf je een youngtimer aan, bijvoorbeeld een grote Volvo of misschien wel een bestelbus. Dan is het alleen nog maar een kwestie van het zelf bezorgen van de producten.

Dit lijkt aantrekkelijk, maar je momt er al snel achter dat de tijd die je ermee kwijt bent ten koste zal gaan van het beheer van je webshop en van je klantenservice. Beter is het te kiezen voor een vervoersbedrijf. Het is dan afhankelijk wat je precies gaat verkopen. Zo zal niet iedere vervoerder akkoord gaan met het vervoeren van gekoelde producten. Verse producten, denk ook even aan bloemen, zijn een uitdaging. Geen onmogelijkheid overigens. Gewoon een interessante uitdaging.

Het bepalen van verzendkosten kan soms best een vraagstuk zijn. Of een klant een product bij je afneemt is in grote mate afhankelijk van deze verzendkosten. Vandaag de dag kun je via zoekmachines precies zien wat de verzendkosten voor hetzelfde product zijn bij verschillende aanbieders. Wanneer de klant ervoor kan kiezen om de bestelling zonder verzendkosten toegestuurd te krijgen, dan zal men vaak hiervoor kiezen. Tenzij de verzendkosten redelijk zijn.


Toch is het echt niet altijd mogelijk om de verzendkosten niet in rekening te brengen. Vandaar dat veel webshops ervoor kiezen om de verzendkosten te laten vervallen wanneer er voldaan is aan een minimumbestelbedrag. Zelfs wanneer je die optie toepast, houdt het in dat je dus eigenlijk zelf kosten moet maken voor een verzending.


Dat bepalen van die verzendkosten kan soms lastig zijn. Zeker wanneer je bedenkt dat de prijs die een consument bij veel webshops zal betalen misschien helemaal niet de prijs is die de webshop eigenaar aan de vervoerder zal moeten betalen. Toch wil je de totale prijs die de vervoerder je in rekening brengt niet zomaar doorberekenen aan de klant.


Misschien moet je rekening houden met wel tien euro aan kosten die je zal moeten maken om de bestelling verzonden te krijgen. Bereken je dit bedrag door aan de klant, dan kan dit een reden zijn om uiteindelijk niet bij je te bestellen. Kies je ervoor om de helft van de kosten door te berekenen, dan moet je van de uiteindelijke winst per bestelling dus nog wel de kosten voor het vervoer afhalen. Is er dan nog steeds sprake van winst?


Belangrijk: kijk niet naar de allergrootste spelers, want die hebben vaak maatafspraken kunnen maken over het vervoer. Bovendien, de winsten zijn vaak hoger. Dit zorgt ervoor dat er regelmatig opties aangeboden kunnen worden voor gratis vervoer.

Let goed op hoe ver je gaat n de verzending van je producten. Is het meteen al lonend om te kiezen voor een wereldwijde verzending? Zou je het niet eerst proberen met een kleiner afzetgebied? Misschien is zelfs heel Nederland al een te groot gebied. Je kunt het ook proberen met een verzending in bepaalde postcodegebieden. Hiervoor zijn opties beschikbaar in WooCommerce die dit mogelijk maken. Geen standaard opties, dus je moet wel weten hoe je dit gaat inrichten.

Ook belangrijk...

Maak een afspraak

Wil je naar aanleiding van de informatie op deze pagina een afspraak maken? Geen probleem! Vul dan het onderstaande contactformulier in!

De Goede Huisvader Web Services