Webshopontwikkeling

  1. Home
  2. »
  3. Diensten
  4. »
  5. Ontwikkeling
  6. »
  7. Webshopontwikkeling

De webshop

Dus je bent klaar om online te gaan verkopen of bent daar al mee begonnen? Nu zoek je naar een oplossing of een nieuwe oplossing om je te helpen om te groeien of nog verder te groeien? Denk dan aan De Goede Huisvader Web Services!

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de basisprijs voor het ontwikkelen van een webshop bij De Goede Huisvader Web Services zal je bevallen: € 749,- inclusief btw (€ 619,01 exclusief BTW). Dat is alleen de basisprijs. Je moet nog wel rekening houden met aanvullende opties.

Meer en meer online

Zeg eens eerlijk? Had jij in 2018 of 2019 kunnen bedenken dat je ergens in 2020 op zeer regelmatige basis online zou winkelen? Meer dan dat je normaal gesproken zou doen? De globale pandemie zorgde voor een ommezwaai in ons winkelgedrag. Ineens werden ondernemers gedwongen hun winkels te sluiten en meer en meer online te gaan doen. Dat was ook het moment waarop ik – Harm Jagerman – kritisch moest gaan nadenken over mijn eigen bedrijfsactiviteiten. Mijn activiteiten verschoven zich ook naar de online wereld. Meer dan ooit tevoren. Het gevolg was dat ik besloot het fotografie gedeelte van mijn bedrijfsactiviteiten op een lager pitje te zetten. Het draaide nu meer en meer om het online gedeelte.

De vraag naar online oplossingen op het gebied van e-commerce nam toe. Veel ondernemers wilden wel, maar wisten niet waar ze precies moesten beginnen. Misschien ben jij vandaag de dag zo’n ondernemer. Destijds ben je aan iets begonnen, maar wil je de volgende stap zetten. Is het dan een verstandig idee om aan iets nieuws te beginnen? Een vernieuwde website? Eentje die je misschien zelfs daarna technisch helemaal niet meer hoeft te beheren?

Pandemie of niet, online shoppen is geen hype. Ben jij in staat om je klanten te bieden wat ze willen? Of denk jij je klanten te kunnen bieden wat ze willen? Dan is het tijd om eens met elkaar te praten over de ontwikkeling van een volwaardige webshop. Een webshop gebaseerd op WordPress en Woocommerce.

Ben je nog niet begonnen?

Geen probleem!

Nee, het is echt nog niet te laat. Omdat het online activiteiten betreft, kun je er op ieder moment mee beginnen. Wat je misschien beperkt is de kennis. Het niet weten waarmee je precies moet beginnen. Tijdens een oriënterend gesprek kunnen we samen bekijken wat er allemaal nodig is om je webshop te kunnen lanceren. Zie dit gesprek als een eerste hoofdstuk van onze samenwerking.

Waarmee beginnen we?

WooCommerce

Let op: De informatie hieronder is alleen van toepassing voor nieuw te ontwikkelen webshops. Voor bestaande webshops is dit afhankelijk van het platform dat momenteel gebruikt wordt.

Voor een nieuw te ontwikkelen webshop zal ik gebruik maken van het content management systeem (CMS) WordPress met als toevoeging WooCommerce.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce
WooCommerce is meer dan ‘alleen’ een plugin voor WordPress. Met WooCommerce maak je van een ‘gewone’ website een e-commerce website! Kortom: je kunt beginnen met een webshop op basis van WordPress en WooCommerce. Met deze combinatie ben je er alleen niet. Dan moet je nog nadenken over andere opties. Bijvoorbeeld een methode om je klanten te laten betalen.

Terug naar de vraag: Wat is WooCommerce? Het is dus een plugin om het mogelijk te maken om via je website producten of diensten te verkopen.

Het voordeel van WooCommerce is dat het een opensource plugin is. Voor de basis plugin betaal je dus niets. Voor eventuele aanvullingen soms ook niet. In bepaalde gevallen wel. Dat is afhankelijk van je wensen.

In elf jaar tijd (WooCommerce werd in 2011 uitgebracht) groeide het marktaandeel gestaag. Wat hierbij hielp was de overname door het Amerikaanse bedrijf Automattic in 2015. Automattic is het bedrijf achter WordPress. Hiermee sluit WooCommerce naadloos aan op WordPress.

Je bent niet de enige

Je bent niet de enige die kiest voor WooCommerce. Het is lastig om de juiste cijfers te vinden en je moet goed je best doen. De schattingen lopen uiteen. Ga er maar vanuit dat WooCommerce een groot aandeel in neemt. Daarover lees je bijvoorbeeld meer via deze website.

Hoe begin je?

Nu is de vraag hoe jij begint. Misschien ben je al begonnen aan met een webshop en ben je toe aan verandering. Dan kun je een beroep doen op de diensten van De Goede Huisvader Web Services. Voor een nieuwe webshop.

Is het helemaal nog niet zover, dan is dat geen probleem. Lees dan vooral de checklist webshop door. Dan weet je waarmee je allemaal rekening moet houden.

Prijs

Je wilt weten in hoeverre de prijs die je eerder hebt zien staan klopt. Die prijs is afhankelijk van wat je precies van plan bent. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan. Op basis van die offerte kan je beslissen of het daarna zinvol is om een gesprek aan te gaan met De Goede Huisvader Web Services voor een vervolg.

Vraag een offerte aan

Bedrag inclusief 21% btw: €749,00

Over de webshop

De volgende vragen gaan over de webshop.

Functioneel beheer

Functioneel beheer houdt in dat het beheer voor de website (deels) uithanden gegeven wordt. Afbeeldingen, teksten en misschien zelfs videobestanden worden op de website geplaatst. Het is niet verplicht om dit deel af te nemen. 

De opties worden hier getoond. 

De Goede Huisvader Web Services