Webshop ontwikkeling

Home » Diensten » Ontwikkeling » Webshop ontwikkeling

De webshop

Dus je bent klaar om online te gaan verkopen of bent daar al mee begonnen? Nu zoek je naar een oplossing of een nieuwe oplossing om je te helpen om te groeien of nog verder te groeien? Denk dan aan De Goede Huisvader Web Services!

Zeg eens eerlijk? Had jij in 2018 of 2019 kunnen bedenken dat je ergens in 2020 op zeer regelmatige basis online zou winkelen? Meer dan dat je normaal gesproken zou doen? De globale pandemie zorgde voor een ommezwaai in ons winkelgedrag. Ineens werden ondernemers gedwongen hun winkels te sluiten en meer en meer online te gaan doen. Dat was ook het moment waarop ik – Harm Jagerman – kritisch moest gaan nadenken over mijn eigen bedrijfsactiviteiten. Mijn activiteiten verschoven zich ook naar de online wereld. Meer dan ooit tevoren. Het gevolg was dat ik besloot het fotografie gedeelte van mijn bedrijfsactiviteiten op een lager pitje te zetten. Het draaide nu meer en meer om het online gedeelte.

De vraag naar online oplossingen op het gebied van e-commerce nam toe. Veel ondernemers wilden wel, maar wisten niet waar ze precies moesten beginnen. Misschien ben jij vandaag de dag zo’n ondernemer. Destijds ben je aan iets begonnen, maar wil je de volgende stap zetten. Is het dan een verstandig idee om aan iets nieuws te beginnen? Een vernieuwde website? Eentje die je misschien zelfs daarna technisch helemaal niet meer hoeft te beheren?

Pandemie of niet, online shoppen is geen hype. Ben jij in staat om je klanten te bieden wat ze willen? Of denk jij je klanten te kunnen bieden wat ze willen? Dan is het tijd om eens met elkaar te praten over de ontwikkeling van een volwaardige webshop. Een webshop gebaseerd op WordPress en Woocommerce.

Nog niet begonnen?

Nog niet begonnen?

Nee, het is echt nog niet te laat. Omdat het online activiteiten betreft, kun je er op ieder moment mee beginnen. Wat je misschien beperkt is de kennis. Het niet weten waarmee je precies moet beginnen. Tijdens een oriënterend gesprek kunnen we samen bekijken wat er allemaal nodig is om je webshop te kunnen lanceren. Zie dit gesprek als een eerste hoofdstuk van onze samenwerking.

Waarmee beginnen we?

WooCommerce

Let op: De informatie hieronder is alleen van toepassing voor nieuw te ontwikkelen webshops. Voor bestaande webshops is dit afhankelijk van het platform dat momenteel gebruikt wordt.

Voor een nieuw te ontwikkelen webshop zal ik gebruik maken van het content management systeem (CMS) WordPress met als toevoeging WooCommerce.

WooCommerce is meer dan ‘alleen’ een plugin voor WordPress. Met WooCommerce maak je van een ‘gewone’ website een e-commerce website! Kortom: je kunt beginnen met een webshop op basis van WordPress en WooCommerce. Met deze combinatie ben je er alleen niet. Dan moet je nog nadenken over andere opties. Bijvoorbeeld een methode om je klanten te laten betalen.

Terug naar de vraag: Wat is WooCommerce? Het is dus een plugin om het mogelijk te maken om via je website producten of diensten te verkopen.

Het voordeel van WooCommerce is dat het een opensource plugin is. Voor de basis plugin betaal je dus niets. Voor eventuele aanvullingen soms ook niet. In bepaalde gevallen wel. Dat is afhankelijk van je wensen.

In elf jaar tijd (WooCommerce werd in 2011 uitgebracht) groeide het marktaandeel gestaag. Wat hierbij hielp was de overname door het Amerikaanse bedrijf Automattic in 2015. Automattic is het bedrijf achter WordPress. Hiermee sluit WooCommerce naadloos aan op WordPress.

Je bent niet de enige

Je bent niet de enige die kiest voor WooCommerce. Het is lastig om de juiste cijfers te vinden en je moet goed je best doen. De schattingen lopen uiteen. Ga er maar vanuit dat WooCommerce een groot aandeel in neemt. Daarover lees je bijvoorbeeld meer via deze website.

Hoe begin je?

Hoe begin je?

Nu is de vraag hoe jij begint. Misschien ben je al begonnen aan met een webshop en ben je toe aan verandering. Dan kun je een beroep doen op de diensten van De Goede Huisvader Web Services. Voor een nieuwe webshop.

Is het helemaal nog niet zover, dan is dat geen probleem. Lees dan vooral de checklist webshop door. Dan weet je waarmee je allemaal rekening moet houden.

Prijzen

Misschien had je verwacht prijzen op deze pagina aan te treffen. Het probleem was dat dit ‘vanaf’ prijzen waren. De prijs kon soms gelijk blijven, soms hoger uitvallen. Bijvoorbeeld door maatwerk of door extra opties. Daarom is het een goed idee wanneer je een afspraak maakt voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en daarna ontvang je een offerte. Hierin staat dan de investering die benodigd is voor de realisatie van de nieuwe website.

Beheer

Het beheer van je webshop

Heb je al nagedacht over de periode nadat je webshop af is? Dan kun je het beheer uitbesteden aan De Goede Huisvader. Dan kun je kiezen uit:
  • Technisch beheer
  • Functioneel beheer

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op!

Contactformulier NL

Om dit formulier te gebruiken is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het opslaan van je gegevens. Je hebt geen toestemming gegeven. Daarom is het niet mogelijk om dit formulier te gebruiken. De overige velden zijn daarom niet zichtbaar.