Installatie SSL-certificaat

  1. Home
  2. »
  3. Diensten
  4. »
  5. Aanvullende diensten
  6. »
  7. Installatie SSL-certificaat

Installatie SSL-certificaat

Wat is SSL?

SSL is niet ‘een’ manier om websites te beveiligen, maar dé manier om websites te beveiligen. Het zorgt ervoor dat je in plaats van http https moet intypen wanneer je een website opent. Eigenlijk merk je daar weinig van, want de meeste browsers zorgen ervoor dat je automatisch doorgestuurd wordt naar de juiste (https) pagina of website. 

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een versleutelde verbinding tussen de server waarop de website actief is en de ontvangende computer. Hiermee kan data veilig verstuurd worden. Hiermee kan deze data niet aangepast worden. Zonder zo’n certificaat kan internetverkeer onderschept worden en kan je data in verkeerde handen vallen. Dat wil je niet. Zeker niet wanneer je bijvoorbeeld een betaling uitvoert. Dit wil je helemaal niet wanneer je een website of webshop beheert. Dan wil je een veilige website of webshop aanbieden. 

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is niet alleen voor je bezoekers en klanten belangrijk. Ook voor zoekmachines dit belangrijk. Zoekmachines rekenen je af op de aanwezigheid van een certificaat. Een HTTPS-website zal beter scoren dan een HTTP-website. 

Bovendien: de meeste browsers blokkeren tegenwoordig websites die aangeboden worden op basis van het HTTP-protocol. Via een omweg is het mogelijk om een website te bekijken. De vraag is alleen of het wenselijk is dat je bezoekers eerst een melding moeten wegklikken. Straalt dat voldoende betrouwbaarheid uit? Eigenlijk niet. Daarom is het verstandig om een SSL-certificaat te gebruiken voor je website. 

Dat niet alleen. Een SSL-certificaat gebruik je ook voor je e-maildiensten. 

Verplicht

Er is meer dan alleen zoekmachine vriendelijkheid. Er is ook nog zoiets als een verplichting. Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ben je verplicht om je bezoekers een veilige website aan te bieden, die gebruik maakt een certificaat. 

Soorten certificaten

De keuze die je hebt als het gaat om certificaten beperkt zich niet tot gratis certificaten. Je kunt kiezen uit een aantal gratis aanbieders, waarvan Let’s Encrypt de bekendste is. Daarnaast zijn er veel aanbieders die betaalde certificaten aanbieden. 

In sommige gevallen volstaat dit certificaat niet. Wanneer je bijvoorbeeld meer gegevens wilt tonen in het certificaat. Dit is vooral handig voor grotere webshops. Dan kies je voor een betaalde versie van een certificaat. Hierbij kan De Goede Huisvader Web Services je ook ondersteunen. Er wordt altijd een beroep gedaan op een externe partij hiervoor. Er worden zelf geen certificaten gemaakt.

Kosten

Een gratis certificaat kost je helemaal niets, behalve de kosten voor installatie – wanneer je de installatie laat uitvoeren door De Goede Huisvader Web Services. 

Kies je voor een certificaat waarvoor je moet betalen, dan moet je rekening houden met een jaarlijkse verlenging, plus de kosten voor installatie – wanneer je de installatie laat uitvoeren door De Goede Huisvader Web Services. 

Het installeren van een certificaat is mogelijk voor € 20,- inclusief btw (€ 16,53) en voor € 35,- inclusief btw (€ 28,93 exclusief btw) voor een betaald certificaat. Dit laatste bedrag is exclusief de kosten voor een certificaat. 

Bestel deze aanvullende dienst

Er wordt gebruik gemaakt van een gratis certificaat van Let's Encrypt.

Gegevens betaling. 

De Goede Huisvader Web Services